Pojdi na vsebino

KOLEDAR SKOPJE JAZZ FESTIVAL 2008

Pozdravljeni! Začetek: “Moj” dvanajsti koledar za Skopje jazz festival  po redu.  V Skopje hodim  od leta 1995, ko smo  naredili prvi koledar. Direktor pravi, da je festival skozi vsa ta leta postal prepoznaven tudi preko mojih fotografij. Skozi vsa leta je obdržan format in koncept predstavitve gostujočih glasbenikov za tekoče leto. Oktobra nastopajo, konec  decembra je koledar ponavadi že stiskan. Fotografije so skrbno izbrane. Najprej z moje strani, nato pa je vrstni red in končni izbor določen v Skopju. V zadnjih letih so začeli moje fotografije uporabljati tudi za rokovnike in male namizne koledarje – tiskane v mali nakladi, kot novoletna darila. Izkoristek mojega dela je tako verjetno optimalen. V Sloveniji sem  1996 izdal “svoj” koledar, katerega je oblikoval Studio Botas, pred parimi leti pa smo naredili prvega za kakšen naš festival – Jazz Cerkno. Oblikovala ga je Biba Tominc, uredil pa sem ga sam. Takrat se je na  koledarju  pojavilo več avtorjev. Na žalost se koledarska kontinuiteta v Cerknem ni obdržala. Izkušnje mi govorijo, da je dobro narejen festivalski koledar lahko tudi pri nas zelo dobra promocija. Cerkljanskega vidim še na marsikateri steni. Ga boste videli v kakšni od prihodnjih objav. Fotografije, pobrane s Skopskega koledarja, vidim uokvirjene v marsikaterem lokalu in klubu.

Vse fotografije na  blogu so lahko uporabljene samo z dovoljenjem avtorja!

 • Share/Bookmark

4 Komentarjev

 1. aleksander o je napisal:

  Super posnetki. zagotovo je bilo vzdušje fenomenalno

  7.01.2008 ob 12:09 | Permalink
 2. Michael Benson je napisal:

  Hi Ziga! Superb, as always, only this time … even better. How are you otherwise? how do I get a copy of this? All best, Michael (now living in NYC)

  7.01.2008 ob 15:48 | Permalink
 3. Prelc je napisal:

  Živjo!
  Super fotke. :)

  Upam, da boš redno objavljal tudi na tem blogu. Ne maram preveč myspace-a. :)

  7.01.2008 ob 17:25 | Permalink
 4. Janez je napisal:

  Žiga, tvoje fotografije so zame čista referenca, vedno znova mi jemljejo sapo, idej ti ne zmanjka niti po toliko letih izvirnosti.
  Fotografije cenim še toliko bolj, ker si dobro predstavljam, va kakšnih pogojih so nastajale.
  Bravo!

  21.01.2008 ob 13:58 | Permalink

One Trackback/Pingback

 1. [...] je uporabljena na pravi način in ob pravem času. V enem od preteklih objavljanj, lahko vidite letošnji koledar,v eni od prihodnjih objav, pa naložim še fotke z razstav v Skopju in [...]

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !