Pojdi na vsebino

Pregnan izpred odra – Cosa Brava / Fred Frith – 8.4.2009, Klub CD

 

Bi raje napisal kaj prijetnejšega… koncert se je pričel prav prijetno.  Po res dolgem času sem bil pregnan izpred odra – od Freda Fritha. Mogoče je pa to lahko tudi kompliment? Kot pred 20 leti na začetku moje kariere. In vem, da nisem naredil nič narobe. Po mojem mnenju ni bilo tako tiho, da bi motil občinstvo. Opravljal sem svoje delo, kot ponavadi, po svojih najboljših močeh. Če pa že slučajno, se nisem  zavedal da je karkoli narobe in verjemite mi, da sem po tako dolgem času delovanja v svetu fotografije in glasbe zelo občutljiv za take zadeve. Kar nekaj časa sem se ukvarjal z lovljenjem impresij Zeena Parkins, ko je Fred prišel do mene in pred vsemi ljudmi  začel mahati z roko naj odidem stran. In jaz vem, da to ni način. Ni me osramotil, trenutno sem samo malo jezen, pa tudi to bo hitro minilo. Verjetno je osramotil samo sebe. Veliki glasbeniki imajo moč, da se ne ozirajo na take malenkosti. Nekaterim je to fora, pa si tako nabirajo točke pri publiki – kako jim je pomembna samo glasba… No, ja. Lahko bi me diskretno opozoril naj preneham, saj jih motim in bi bilo vse OK. Lahko bi na začetku drugega seta omejil delovanje vsem fotografom rekoč, da raje ne bi videl, da še delamo. Veliko je prijaznejših načinov. Ne slikam zastonj vsakogar, ki mi pride nasproti. Do glasbenika moram čutiti posebno pripadnost pa tudi “vleči” me mora k njemu. In k Fredu me danes je, naslednjič pa me sigurno ne bo. Razen, če bom moral - potem bo to narejeno strogo profesionalno. On pa bo imel mir pred fotografom.

Fred Frith

 • Share/Bookmark

7 Komentarjev

 1. B5 je napisal:

  ne štekam. a se je sredi igranja utavil in te odslovil? Ha! ta je pa dobra.
  B5

  9.04.2008 ob 16:40 | Permalink
 2. Žiga KoritnikŽiga Koritnik je napisal:

  Med igranjem ostalih glasbenikov, ko sem bil skoncentriran na Zeeno, je prišel do mene in me odslovil. Mahajoč z roko in parkrat rekoč :” Go away!”Eni so slišal pretirano škljocanje, eni ne,(če sem koga zmotil mi je žal, me je pač zaneslo) pa vendar je način odslovitve tu mač…

  9.04.2008 ob 17:19 | Permalink
 3. Foto Rocker je napisal:

  Obupno to…tako se res ne dela…ce že naj prej povejo, kakšna so pravila..ne pa da nekaj vmes dela..ni to lepo.

  9.04.2008 ob 17:42 | Permalink
 4. JaJebiGa je napisal:

  To res ni lepo…, se da na drugačen način povedat in mislim, da vsak zastopi, da mu pač ne paše, da ga kdo slika. Čeprav menim, da bi morale medijske osebnosti, ki si služijo kruh s tem, ko nastopajo pred ljudmi, fotografiranje pač vzeti v zakup. Drugo pa je, če se gre za nek tih performens kjer škljocanje dejansko moti. Vendar to tudi fotograf ve. Meni se je enkrat na koncertu zgodilo “glasnem rock konceretu”, da je prišel organizator do mene in dejal: “Takoj nehaj slikat in CD s slikami hočem” in je šel. Bil sem jezen in po koncertu sem čakal, da pride do mene, ker sem mu želel razložit, da obstajajo prijaznejši načini komuniciranja. Vendar ni prišel. Prejšni teden sem pa fotografiral eno prireditev, kjer je nastopal harmonikaš. In kadar sem usmeril aparat v njega se je prav razigral in malo pretiraval z mimiko in gibi. Bilo mu je všeč. Na koncu me je vprašal, če je ratala kakšna fotka. In z veseljem mu jih bom poslal.

  ps
  upam, da se udeležim delavnice na cerknem, delam na tem…

  10.04.2008 ob 11:10 | Permalink
 5. Žiga je napisal:

  JaJebiGa
  upam da ti uspe priti na mojo delavnico v Cerkno. Take rabimo! Tudi o teh odnosih bom govoril, o takšnih in drugačnih organizatorjih in performerjih….
  hvala za komentar

  10.04.2008 ob 11:33 | Permalink
 6. Žiga je napisal:

  na naslovu
  http://www.myspace.com/zigakoritnik
  je objavljena ista novica v angleščini, tudi tam se nabirajo komentarji….

  10.04.2008 ob 11:34 | Permalink
 7. samosamo je napisal:

  U madona, šele sedaj sem prebral.
  Nimaš kej, ljudje smo ljudje in prav je tako. Če pogledaš z druge strani, ta dogodek si boš zelo zapomnil. Če je pa vse kul in fajn je pa kar nekako navadno.
  :)
  Šalo na stran, tako kot je naredil, se ne dela.
  Meni je tudi zadnjič en, ko sem ga flešal direkt v faco, rekel, da če prosim lahko malo neham, ker nič več ne vidi. In sem lepo nehal in sva se pole ob pijači smejala.

  22.04.2008 ob 23:14 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !