Pojdi na vsebino

Fotke s predstave “Vihar” v režiji Vita Tauferja

Tekst povzet s strani SMG, kjer preverite celotno ustvarjalno zasedbo:

Shakespearov Vihar v režiji Vita Tauferja, ki je bil pred kratkim uprizorjen v Mariboru, bo 29. 9. doživel tudi ljubljansko premiero, in sicer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Ponovitve bodo 30. 9., in nato v oktobru (19., 20. in 21.). Vstopnice so na voljo pri blagajni CD.

Predstava, v kateri so se z združili kar trije umetniški ansambli, iz Slovenskega mladinskega gledališča, Drame SNG  Maribor in SSG Trst, ki se jim pridružujejo tudi člani baletnega ansambla Opere in baleta SNG  Maribor, je pretekli konec tedna že navdušila mariborsko občinstvo, ki jo je pozdravilo z dolgim in gromkim aplavzom.

Kritik Peter Rak je v Delu o njej zapisal, da je Vihar, koprodukcija SMG, SNG Maribor, CD in SSG Trst, »prava odrska perfekcija. […] V tem Viharju, ki je nekakšen tornado, ki nas posrka vase kot Alico in izpljune v čudežni deželi, ni kaj razumeti, pravljičnost je enako oziroma še bolj realna ali hiperrealna od realnosti same, v projektu ni nobenega eksplicitnega presežnega označevalca, ki bi nas neposredno napeljeval k iskanjem vzporednic z ‘zunanjim’ svetom, iluzija je popolna.«


 • Share/Bookmark

2 Komentarjev

 1. aleksander je napisal:

  Super prikazano!
  Žiga, a si bil na generalki?

  27.09.2008 ob 16:13 | Permalink
 2. Žiga KoritnikŽiga Koritnik je napisal:

  Hvala – Ja!

  30.09.2008 ob 22:46 | Permalink

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi. Obvezna polja so označena z *
*
*
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !